Sport

Pentru promovarea disciplinei, studenţii au obligaţia să participe la minim 7 lecţii practice pe parcursul unui semestru.

Disciplina Educaţie Fizică şi Sport este obligatorie în anul I şi II de studii (4 semestre);

La evaluarea activităţii semestriale se acordă calificativul Promovat sau Nepromovat (fără notă);

Participarea la lecţii se admite numai în echipament sportiv.

Înscrierea (la activitatea față în față)

Pentru a fi luați în evidență, studenţii au obligația de a se înscrie la un cadru didactic, în urma consultării orarului afişat la avizierul departamentului de educație fizică și sport (Cămin 2 M.V., lângă intrarea în incinta stadionului Știința);

Înscrierea va avea loc în cadrul primei lecții la care fiecare student participă.

Activitatea ON-LINE

În cazul trecerii la activitatea exclusiv ON-LINE, studenții anilor I și II, au de optat pentru una din următoarele variante:

Activitate la sala de forță/fitness.

Efectuarea de către student a unui program de pregătire fizică preferat/personalizat;

Condiții de promovare: Scanarea abonamentului de acces la o sala de forta/fitness și trimiterea acestuia pe adresa de mail a cadrului didactic. Termenul de valabilitate a abonamentului să fie de cel puțin 30 zile/semestru. În condițiile în care pe abonament/cardul de acces nu este inscripționat numele titularului și/sau durata de valabilitate, este necesar un printscreen a contului titularului din baza de date a unității emitente.

Jogging, mers.

Efectuarea unei alergări de intensitate medie (jogging) sau a unui marș vioi (aprox 3 km în 30 minute)

Condiții de promovare: 7 (Șapte) x print screen cu rezultatele obținute, conform aplicației folosite și trimiterea pe adresa de mail a cadrului didactic.

Aplicații pentru alergare : Endomondo, Runkeeper, Pumatrac, Runtastic, Strava Run, ș.a.m.d.

Aplicații pentru mers: Map my Walk, Walkmeter GPS Pedometer, Fitbit, Virtual Walk, ș.a.m.d.

Înscrierea la una dintre disciplinele sportive se face de preferabil în primele 2 săptămâni. Înscrierea poate continua și după această perioadă, doar prin acordul cadrului didactic.

Nu, odată aleasă disciplina trebuie continuată pentru restul semestrului.

Dar la începutul fiecărui semestru trebuie aleasă o disciplină în funcție de spațiile libere din orar. Deci în semestrul următor puteți schimba discplina aleasă precedent.