Examene

Nu neapărat, în funcție de materie unele discipline au ca metode de examinare colocviile.

Colocviile sunt, de obicei, considerate mai puțin dificile decât examenele, motiv pentru care, la multe facultăți, acestea se susțin înaintea sesiunii.

De asemenea parțialele sunt tot niște examene, dar care se susțin în timpul semestrului, din materia predată până în momentul respectiv. Nota obținută la parțial reprezintă un procent din media finală.

Avantajul examenelor parțiale este că nota obținută nu este definitivă. Dacă te mulțumește, o poți păstra pentru media finală sau poți da în sesiune examenul din toată materia.

Asta e o concepție greșită pe care multe persoane o răspândesc, la facultăți pe parcursul semestrului veți fi evaluați constant la seminare și mai ales la laboratoare.

Este adevărat că o mare pondere a notei finale este nota de la examenul din sesiune dar aceasta contează doar dacă ați trecut deja seminarul.

Sesiunea are loc la sfârșitul semestrelor în funcție de structura anului universitar.

Sesiunea 1 are o perioadă de 3 săptămâni după care urmează o săptămână de vacanță iar apoi se continuă cu a doua parte a sesiunii pentru încă 2 săptămâni pentru cei care mai au restanțe sau doresc mărire la notele obținute.

De notat faptul că săptămâna a 2-a din sesiunea 2 se suprapune cu prima sătămână de predare din semestrul II.

Examenele din sesiune sunt programate de profesor împreună cu șeful de an, acesta încercând să mulțumească majoritatea persoanelor în funcție de necesități sau alte probleme.

Deci în cazul în care unul dintre examene este stabilit într-o zi în care chiar nu ai putea participa poți încerca să contactezi șeful de an pentru a schimba data dacă și restul colegilor sunt de acord.

Nici o problema, pentru a trece examenele  există mai multe prezentări pe parcursul celor 2 părți ale sesiunii.

Dacă nu ați trecut examenul din prima puteți merge la prezentarea a II care este încă gratis, iar în cazul în care picați și acesta încă mai aveți șanse la prezentarea a III care totuți va trebuie plătită.

În cazul în care ați picat toate cele trei examinări stați liniștiți puteți să mergeți la reexaminare în sesiunea de restanțe a anului următor.