Burse

Există burse de performanță (I și II), burse de merit (I și II) și burse sociale.

Bursele de performanță se acordă în funcție de media obținută in semestrul anterior, dacă toate materiile au fost promovate. Acestea sunt de 2 feluri, performanta I- pentru studenții care au media 10 și performanță II – pentru studenții care au media mai mare sau egală cu 9, 50 . Pentru studenții din anul I, semestrul I nu se acordă burse de performanță.

Bursele de merit se acordă în funcție de media obținută pe semestrul anterior, dacă toate disciplinele au fost promovate. Bursa este de 2 feluri, merit I – pentru studenții care au media mai mare sau egală cu 9, 00 și merit II – pentru studenții care au media mai mare sau egală cu 8,50. Pentru studenții din anul I acea medie e reprezentată de media de admitere.

Bursele sociale se acordă pe baza unor criterii, primul fiind acela de a promova toate examenele din anul anterior și care pot dovedi cu actele corespunzătoare una din următoarele situatii: – orfan de unul sau ambii părinți – bolnavi de TBC, diabet, boli maligne, sindromuri de malabsorbție grave, insuficiență renală cronică, astm bronșic, epilepsie, cardiopatie congenitale, hepatită cronică, glaucom, miopie gravă, boli imunologice, boli rare, autism, boli hematologice, surditate, fibroză chistică, infestați cu HIV sau SIDA, handicap locomotor, spondiloză anchilozată sau reumatism articular – studenții a căror familie nu are un venit lunar net mediu per membru de familie mai mare decât salariul de bază minim net pe economie ( 1400).

Pentru a obține bursa socială trebuie trimis un dosar cu anumite documtene justificative la începutul fiecărui semestru când se anunță perioada pe site-ul facultății sau la avizierul facultații.

Da, bursa socială se poate adăuga la oricare dintre celelalte două.

Cuantumurile burselor sunt după cum urmează:

  • burse de performanță I – 1000 RON/lună;
  • burse de performanță II – 800 RON/lună:
  • burse de merit I – 700 RON/lună:
  • burse de merit II – 600 RON/lună;
  • burse sociale – 580 RON/lună.

Nu, nu este greu, mai ales având în vedere ca la facultatea de Construcții se dau multe burse. Dacă ai media peste 8.5 poți lua.

Bursele sociale sunt trimise cu 1-2 luni în urmă după ce sunteți confirmați pe listele care vor fi afișate pe site-ul facultății și pe site-ul nostru.

Acestea trebuiesc reînnoite în fiecare semestru, asta înseamnă și faptul că dupa terminarea semestrului II veți mai primi în perioada vacanței pentru o lună sau două restul bursei.